Мер Костянтин Павлов: "Поступово наводимо лад у всіх шкільних спортзалах та майданчиках"

СПОРТ
03.02.21 - 11:50

У Кривому Розі за останні роки оновили 42 шкільних актових та спортивних зали. У 2020 році, незважаючи на карантин, відремонтували ще 3.  У 2021 році на модернізацію криворізьких закладів освіти передбачили 35 млн грн.  

Зараз, за новою програмою міського голови, учні 93 шкіл після уроків можуть відвідувати безкоштовні заняття у гуртках із волейболу, футболу, гімнастики, аеробіки, карате, спортивного туризму, тенісу, спортивних танців, черлідінгу, стрітболу. У 135 спортивних секціях займаються 177 груп хлопців та дівчат. 

 

Мер Костянтин Павлов провів у школі №125 виїзну робочу нараду. Міський голова поставив завдання перед департаментом освіти та науки ретельно підходити до планування робіт з ремонту, здійснювати суворий контроль на всіх етапах: від проєктування до безпосереднього ремонту.  

 

«Наше завдання – створити комфортні умови для занять дітей фізичною культурою та спортом. Тож поступово наводимо лад у всіх шкільних спортивних залах та майданчиках. І хочу попередити – жодних поступок у разі виявлення неякісного виконання робіт не буде! Необхідно комплексно та відповідально підходити до планування капітальних та поточних ремонтів, щоб після капремонту стін та стелі не повертатися до ремонту підлоги і через це затягувати терміни», - зазначив мер.    

 

У спортзалі школи №125 відремонтували стіни, стелю, модернізували освітлення, замінили вікна на енергозберігальні, встановили нові радіатори, але були проблеми з ремонтом підлоги. Костянтин Павлов узяв питання під особистий контроль. За додаткові кошти з міського бюджету в найкоротший термін будівельники замінили стару підлогу на нову, зі спеціальним покриттям для інтенсивних навантажень.

«Шкільні спортзали повинні бути не тільки з якісним спортивним інвентарем, а також зі спеціальним покриттям на підлозі. Бажаю учням досягати високих спортивних результатів і на всеукраїнському рівні», - підкреслив К. Павлов. 

 

«Ми вдячні місту за турботу та підтримку. На жаль, чимало школярів мають проблеми зі здоров’ям. Це пов'язано з багатьма причинами, але головна - малорухливість. Діти більше часу проводять сидячи за смартфонами та комп'ютерами. Тому наша мета - зацікавити дитину займатися фізкультурою», - сказала директор школи №125 Валентина Максименко. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: