Мер Кривого Рогу прийняв рішення додатково закупити 200 кисневих концентраторів для лікарень міста

ВАЖЛИВО
26.03.21 - 15:07

Для захисту життя і здоров'я городян та більш ефективної боротьби з коронавірусом в умовах третьої хвилі пандемії,  яка  охопила країну, в Кривому Розі також збільшать кількість ліжок, обладнаних киснем, для лікування хворих з Covid-19 та  створять резерв засобів індивідуального захисту і медикаментів у лікарнях на 1, 5 місяці вперед.
 

Завдяки раніше проведеній роботі місто вже має 1062 кисневих концентратори. При встановленій Міністерством охорони здоров'я нормі забезпеченості лікарняних ліжок кисневими концентраторами на 80%, у Кривому Розі цей показник уже зараз становить 83,5%. А завдяки придбанню за  кошти міського бюджету додаткових 200 апаратів, рівень забезпеченості ліжок концентраторами складе більше як 96%, що значно вище середньоукраїнських показників.

 

З початку пандемії у Кривому Розі за рахунок коштів міського бюджету для боротьби з коронавірусом придбали обладнання на загальну суму 117 400 000 грн, в тому числі: апарати штучної вентиляції легень, системи моніторингу фізіологічних станів, кисневі концентратори, засоби індивідуального захисту, медпрепарати та ін.

 

 

Як ми писали, раніше на засіданні  міського штабу з протидії коронавірусу, мер Кривого Рогу Костянтин Павлов доручив управлінню охорони здоров'я збільшити ліжковий фонд в лікарнях першої лінії боротьби з Covid-19. Крім того, за кошти міського бюджету для лікарень додатково закуплять резерв ЗІЗ і медикаментів, необхідних для лікування коронавірусу, на 1,5 місяці вперед.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: