Мер Кривого Рогу взяв участь у роботі Всеукраїнської ради розвитку громад і територій

ВАЖЛИВО
25.02.21 - 19:27

Мер Кривого Рогу взяв участь у роботі Всеукраїнської ради розвитку громад і територій.

У ході Ради Президент Володимир Зеленський заявив про створення Конгресу місцевих і регіональних влад, який має поліпшити взаємодію між місцевою владою і офіційним Києвом.

 

У роботі форуму також взяли участь Голова Верховної Ради України, Прем'єр-міністр України, члени Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, голови обласних державних адміністрацій, мери міст України. 

Разом з президентом України і представниками влади різних рівнів, мери обговорили суспільно-політичні та соціально-економічні процеси, що відбуваються в державі на регіональному рівні.

 "Відносини між центром і громадами повинні бути конструктивними, прозорими і ефективними. Для цього ми створюємо Конгрес місцевих і регіональних влад", - сказав Володимир Зеленський. 

 

За його словами, Конгрес повинен стати майданчиком для діалогу і пошуку важливих державних рішень.  Також Зеленський закликав Верховну Раду прийняти зміни до Конституції в частині децентралізації.

 "Ми прагнемо, щоб низку питань у містах вирішували не чиновники в столичних кабінетах, а безпосередньо ті люди, які живуть в тих чи інших регіонах країни», - сказав Президент.

 

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов, коментуючи зустріч, підкреслив:
 «Зараз вкрай непростий час, складна ситуація в економіці.  Найчастіше місцеві бюджети, щоб захистити і підтримати людей, змушені брати не властиві для себе функції, які раніше виконувала держава.  В першу чергу - за соціальними статтями, доплат, компенсацій.  Природно, це відображається на бюджетах розвитку.  Тому, безумовно, важливо налагодити ефективну взаємодію державних органів з органами місцевого самоврядування.  В першу чергу - для створення працездатних і всім зрозумілих механізмів розвитку територіальних громад, справедливого розподілу податкових надходжень.  Від цього виграють і міста, і наша держава в цілому».

 

 Також у ході Ради було відзначено, що першим глобальним питанням, на якому слід зосередитися Конгресу місцевих і регіональних влад, повинна стати підготовка муніципального кодексу України.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: