Мешканка Кривого Рогу віддала немовля жінці, яка займалася жебракуванням. Відео

СОЦІУМ
28.12.20 - 14:29

До поліцейських управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в Дніпропетровській області, звернулися працівники соціального центру, які виявили невідповідність деяких фактів під час оформлення жінки з дитиною.

Вони повідомили, що до них звернулася громадянка, яка не мала постійного місця проживання, перебувала у скрутному матеріальному становищі та намагалася оформити документи на соціальні виплати, - інформує поліція області.

 

Під час перевірки, поліцейські встановили, що вагітна жителька Кривого Рогу вирішила позбутися дитини та передати її 38-річній мешканці Києва. Щоб уникнути проблем із законною реєстрацією дитини, вона використала для оформлення у пологовий будинок анкетні дані своєї спільниці.

 

З фальшивим документом вагітну доставили до пологового будинку, де вона народила дівчинку. Наступного дня жінка залишила медичний заклад та за домовленістю одразу передала немовля спільниці, прізвище якої відповідно до підробленого документа мала дитина.

 

Поліцейські опитали десятки свідків, провели судово-біологічні експертизи та отримали докази незаконної передачі дитини. З’ясували, що рідна матір дівчинки – громадянка Молдови, раніше судима в Україні за крадіжки, грабежі та зберігання наркотиків. На території нашої держави вона проживала без реєстрації. Крім цієї дівчинки, має ще трьох дітей – 4, 10 та 19 років.  

 

23 грудня обом фігуранткам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 149 ККУ (торгівля людьми). Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. За торгівлю дитиною підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Зараз дівчинку забрали у жінки та помістили до будинку дитини у м. Кропивницькому.

 

Фото і відео поліції області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: