Міненерго хоче підняти тарифи на електроенергію для українців

КОМУНАЛКА
26.11.20 - 12:42

Міненерго хоче підняти тарифи на електроенергію для українців, а точніше переглянути механізм формування субсидій – пільгових цін.

Новопризначений в.о. міністра енергетики Юрій Бойко вважає одним з важливих питань перегляд з 2021 року діючого механізму перехресного субсидування, за яким населення отримує електроенергію за пільговою ціною.

 

Як передає УНІАН, про це Бойко заявив під час свого першого брифінгу після призначення.

 

За його словами, станом на листопад, побутовий споживач платить за електричну енергію 1 копійку, оскільки діючий тариф покриває тільки витрати на транспортування. В Україні середньозважена вартість транспортування електроенергії від станції до будівлі, включаючи тариф на передачу НЕК "Укренерго", тариф оператора системи розподілу і тариф на поставку від постачальника, становить 1 гривня 03 копійки за кВт-год.

 

"Отже, сумарно доставка коштує 1 грн 03 копійки, а середньозважена ціна одного кВт-год для побутового споживача за останні 2 місяці статистично становить 1 грн 04 копійки. Тобто, по суті, у межах поточної моделі ПСО, за якою " Енергоатом" і "Укргідроенерго" продають електроенергію для "гарантованого покупця" по 1 копійці, оплачується виключно поставка", - пояснив новий глава відомства.

 

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет (ТСН).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: