Міська влада Кривого Рогу разом з поліцією боротиметься зі стихійною торгівлею

СОЦІУМ
12.06.19 - 16:04

У виконкомі Довгинцівської райради відбулася нарада фахівців різних галузей, на якій обговорили протидію незаконній торгівлі.

У літній період по місту різко зростає кількість стихійних торгових точок. Харчами торгують у спеку на тротуарах та площах. У Довгинцівському районі розплідник стихійної торгівлі – залізничні ворота міста. На площі біля станції Кривий Ріг-Головний такий базар-вокзал щодня. 

 

«Правила гігієни порушені, але що робити населенню? Інших умов немає», – бідкаються люди.

 

«Дуже багато сміття, торгівці не прибирають потім за собою. Багато роботи саме для залізничників, які повинні навести лад на території. І взагалі, це виглядає неестетично», – обурюються інші.

 

З несумлінними продавцями неодноразово проводили профілактичні бесіди. Але такі заходи вагомого результату не дають. Тим часом загроза поширення кишкових інфекцій, ботулізму зростає саме влітку. Аби убезпечити містян, влада прийняла рішення – укласти угоду про взаємодію із правоохоронцями для протидії незаконному продажу товарів. В цій угоді чітко прописані покрокові заходи з припинення стихійної торгівлі. З моменту підписання, угода перебуває на особистому контролі міського голови.

 

«Ми будемо створювати умови для комфортного, нормального життя мешканців. Щоб ті, хто хоче купити якийсь продукт, мали цю змогу, але щоб він пройшов ветеринарний контроль, і всі були впевнені у безпеці харчів. І безумовно, щоб люди мали можливість продавати, торгувати, щоб малий бізнес в нашому місті розвивався», – наголосив мер Юрій Вілкул.

 

Спільні зусилля влади, силових структур та контролюючих органів дадуть відчутний результат, переконані розробники угоди.

 

Як ми раніше повідомляли, поліцейські склали 27 протоколів на продавців Довгинцівського стихійного ринку за незаконну торгівлю.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: