Місто підтримало медиків. У Кривому Розі виділили кошти на зарплату стоматологам

ВАЖЛИВО
11.06.21 - 13:31

Сьогодні на позачерговій сесії міськради депутати підтримали пропозицію мера Костянтина Павлова й виділили кошти на зарплату працівникам міської дитячої стоматполіклініки.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року - початку другого етапу медичної реформи - всі лікарні в Україні є самостійними суб'єктами господарювання та мають фінансуватися згідно з укладеними договорами з державного бюджету - Національною службою здоров'я України. 

Проте коштів, що виділяє Служба на зарплату медпрацівникам, постійно не вистачає. У  цій напруженій ситуації на захист медиків стає місто. Так, лише у 2020 році  на заробітну плату  криворізьким лікарям з міського бюджету виділили 67 млн грн. А з початку 2021 року - більше 9 млн грн. 

 

Наразі під загрозою невиплати заробітної плати опинилися працівники  дитячої стоматполіклініки.  На оплату праці не вистачає 600 тис грн. Міський  голова Костянтин Павлов прийняв рішення про допомогу медикам, і депутати проголосували за виділення  фінансів. 

 

Начальник  управління  охорони  здоров’я  Костянтин Мурашко зазначив,  що кошти, які виділяють цьому закладу з Національної служби охорони здоров'я, лише на 9% покривають мінімальну його потребу.

 

Нагадаємо, на травневій сесії прийняли рішення про юридичне об’єднання медзакладів: 8 стоматологічних поліклінік (7 дорослих і одна дитяча) реорганізують в одну Криворізьку клінічну стоматологію, дитячі лікарні №1, 2 приєднають до 4-ої дитячої лікарні. Об’єднають лікарні №№ 9, 4 з лікарнею №2; №№10, 11 -  з 1-ю, №8 з №16; 7-му лікарню – з 14-ю; Діагностичний центр (поліклініка №5) - з міською лікарнею №3. 

П’ять лікарень – інфекційна, перинатальний центр, пологовий будинок, 17 та 5 лікарні не змінять свій статус.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: