Мітинг справедливості. Під Офісом Президента проходить акція батьків, чиї діти загинули в армії

ПОДІЯ
03.02.22 - 11:25

Під Офісом Президента проходить «Мітинг справедливості» проти нестатутних відносин і насильства в українській армії та Нацгвардії. Мета акції - привернути увагу до свавілля, що відбувається у різних військових частинах.

За словами організаторів, проблема насильства в армії масштабна, але влада та правоохоронці на неї практично не звертають уваги, а випадки смертей через нестатутні стосунки замовчуються.

 

За даними ЗМІ, захід ініціювали сім'ї, чиї близькі постраждали від «дідівщини». Зокрема це сім'ї, рідні яких загинули у 2018-2019 роках у військовій частині НГУ 3021, де служив Артемій Рябчук, який  нещодавно розстріляв своїх товаришів по службі.

 

На акції протесту - і батьки 19-річного Мансура Вержаковського, який загинув у тій частині Нацгвардії в Дніпрі, де влаштував розстріл Рябчук. Як стверджує слідство, Мансур наклав на себе руки пострілом у голову. Але родичі нацгвардійця у цю версію не вірять. Вони впевнені, що це було вбивство.

 

Учасники акції вимагають відновити розгляд кримінальних справ та покарання для винних у кожному окремому випадку загибелі їхніх близьких.

 

 

Джерело: Сьогодні. Київ, strana.news.

Фото: з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: