Мобільні бригади Дніпропетровщини навчаються працювати з вакцинами CoronaVac та Pfizer

ЗДОРОВ'Я
12.04.21 - 12:42

Мобільні бригади області почали навчатись працювати з китайською вакциною CoronaVac та американською Pfizer, - повідомляє ДніпроОДА.

Медики будуть готові щеплювати людей, як тільки ці препарати надійдуть на Дніпропетровщину. 

 

«Кожна вакцина проти COVID-19 має свої особливості, різну температуру зберігання, дозування. Медикам потрібно вміти витримувати холодовий ланцюг і правильно робити ін’єкцію. Цього зараз активно навчаємо працівників наших мобільних бригад», – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Тетяна Квітницька.  

 

Вакцина китайського виробництва CoronaVac вже є в Україні. Перша партія у 215 тисяч доз надійшла 25-го березня, зараз її перевіряють. Після цього розподілятимуть у регіони. 

 

 

Як заявили в Офісі президента, з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer днями уклали рамковий договір на 10 млн доз. За словами очільника МОЗ Максима Степанова, вакцину мають завезти протягом 2021 року. 

 

Нагадаємо, нині на Дніпропетровщині триває імунізація препаратом CoviShield.

 

Як ми писали, незодавно у МОЗ опублікували нові дані щодо побічних ефектів після вакцинації препаратом Covishield, а Європейське медичне агентство дійшло висновку, що між вакциною AstraZeneca та випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: