Молодь Дніпра влаштувала флешмоб на підтримку полонених Росією українських моряків. Відео

СОЦІУМ
01.03.19 - 11:39

Ми чекаємо вас вдома! У торговельному центрі Дніпра молодь влаштувала флешмоб із паперовими корабликами та у вишиванках - на підтримку українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці.

У такий спосіб дніпровські студенти намагалися підтримати полонених хлопців та їхніх рідних. Про це повідомляє ТСН.

Сорок студентів педагогічного коледжу місяць тренувалися після занять, щоб показати це шоу. Це майбутні вчителі молодших класів та вихователі дитсадків. 

"Ці моряки - не наші родичі, але все одно це нас турбує, привертає нашу увагу. Тому ми хочемо показати всім, що не потрібно залишати проблему просто так", - пояснила студентка коледжу Тетяна Пилипчук.

Жодного з бранців юнаки та дівчата не знають особисто, але вони вкрай занепокоєні їхньою долею

 

Нагадаємо, у Кривому Розі теж проводили флешмоби на знак підтримки полонених українських моряків - нацгвардійці з поліцейськими шикувалися на плацу у вигляді штурвала і спільно промарширували під барабанний дріб.

А бійці 17-ї танкової бригади прикрашали ялинки синьо-жовтими корабликами.

 

Як ми повідомляли раніше, бабуся та мама військовополоненого моряка з буксира "Яни Капу" Володимира Терещенка в очікуванні на хлопця намалювали його судно на стіні будинку.  

 

Торік, 25 листопада, три кораблі ВМС України, які прямували з Чорного моря в Азовське, – малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», – були перехоплені російськими кораблями, при цьому корабель російських прикордонників цілеспрямовано таранив український буксир. Українські судна були обстріляні ворогом, троє моряків поранені: Артеменко Андрій (31 березня 1994 року народження, Новоукраїнка), Сорока Василь ( 11 квітня 1991 року народження, Одеса) і Ейдер Андрій (20 грудня 1999 року народження, Одеса). Хлопці перебувають у російських в'язницях, світ визнав їх військовополоненими.

Їхні рідні та всі небайдужі українці сподіваються на повернення хлопців на Батьківщину.

 

Відео флешмобу (ТСН) - нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: