Молодші класи – до школи, старші – по ситуації. Як працюватимуть школи після канікул?

ОСВІТА
22.10.20 - 9:31

30-го жовтня, коли закінчаться осінні канікули, до школи повернуться лише учні молодших класів, а 5 - 11-класники навчатимуться залежно від епідеміологічної ситуації в регіоні – дистанційно або у змішаному форматі.

Про це повідомив виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

 

«Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах», – оголосив він. 

 

Як ми писали, зараз тривають осінні канікули у школах, які завершаться 30-го жовтня. 

 

У «зеленій» та «жовтій» зонах школярі продовжать ходити на уроки. В «помаранчевій» зоні організують змішаний формат навчання – частина класів відвідує уроки, інші – вчаться дистанційно. При цьому, якщо більше половини класів на карантині, на онлайн-уроки відправлять усю школу. «Червона» зона – тільки дистанційне навчання.

 

За словами Сергія Шкарлета, повторення весняного локдауну – найгірший сценарій, якого ніхто сьогодні не хоче допустити. Тим не менш, освітяни готуються до будь-якої ситуації, і наразі багато матеріалів напрацьовано, і вчителі більшою мірою готові до роботи дистанційно.

 

Інше питання – потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду, зауважив очільник освітян. 

 

Він також наголосив, що ми швидше повернемось до звичного життя, якщо будемо неухильно дотримуватись карантинних рекомендацій МОЗ.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: