Монумент коронавірусу. Одеський скульптор представив свій ескіз для ОАЕ

КУЛЬТУРА
08.02.21 - 10:35

Одеський скульптор представив ескіз монумента коронавірусу, виготовлений для Дубая (ОАЕ).

Згідно з ескізом, монумент представлений молекулою коронавірусу з шипами – у вигляді планети Земля, на поверхні якої стоять, взявшись за руки, велетенські люди. Кожна фігура складатиметься з тисяч людей, що обнялися та стоять одне в одного на плечах.

 

 

Автор зазначає, що молекула з людей символізує різні соціальні групи та їхні цінності, об'єднані однією проблемою – пандемією.

 

 

Зокрема, в композиції – 56 фігур дорослих і дітей без ротів, що означає обмеження, в яких опинилося все людство.

 

 

За задумом автора, 9-тонний монумент має бути з поліефірної смоли, бетону й іржостійкої сталі. Висота композиції – 15 метрів, ширина – 13, глибина – 12 метрів. Передбачено освітлення монумента – LED projector 12000 Lm. Діаметр бетонної основи – 21 метр, висота – 45 см.

 

«В основі планети – стандартна сім'я як символ основи продовження роду природним шляхом. При цьому вся Земля крутиться на голові матері», - сказано в описі до ескізу.

 

 

Один з елементів майбутнього монументу – "хоровод сонця" з 7 дорослих і 7 дітей, яким верховодить чоловіча постать – верхня вісь планети. У центрі хороводу – жіноча й чоловіча фігури, які символізують любов. Навколо них танцюють три пари з дітьми. Є елементи, які символізують людей любов сексуальних меншин.

 

 

«Поруч стоїть мати-одиначка з сином, а на їхньому тлі – чоловіча фігура, яка дивиться на годинник. Їх врівноважує батько-одинак з дочкою, поряд з яким фігура молодої жінки, що танцює. Серед натовпу стоять поодинці хлопчик і дівчинка – символ дітей без батьків», - йдеться в описі.

 

Крім того, серед фігур фрагмент із шести дорослих, у центрі яких хлопчик і дівчинка, що тримаються за руки, як символ дружби та взаємної турботи, а також дві групи: з жінки з трьома чоловіками та чоловіка з трьома жінками – символи матріархату і патріархату.

 

 

Вся композиція крутиться навколо своєї осі під кутом обертання планети, і за рахунок утримувальної дуги нагадує глобус.

 

 

Коли молекула загоряється (за допомогою підсвічування), вона перетворюється в танець Сонця і Місяця, який відбиває його – основні символи світобудови. У соціальних мережах також розміщені фото ескізу.

 

Автор композиції Олександр Мілов – автор багатьох оригінальних проєктів, серед яких «Любов», яку виставляли у 2015 році на відомому американському арт-фестивалі Burning Man (пустеля Black Rock, штат Невада). 

 

 

Джерело УНІАН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: