Морська сіль і ультрафіолет - проти корони! Пляжний сезон в Україні таки відкриють

АКТУАЛЬНО
18.05.20 - 11:01

Яке ж літо без купання та загоряння? Міністерство охорони здоров'я, попри коронавірус, дозволить у цьому році відкрити пляжний сезон в Україні. Морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випроміненням знищує збудника COVID-19, - кажуть у МОЗ.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар України Віктор Ляшко під час сьогоднішнього брифінгу.

 

"У цьому сезоні ми зможемо купатись. Ми провели консультації з Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук і ці фахівці підтвердили, що морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випроміненням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрито пляжний сезон в Україні, напевно, як і в інших країнах світу", - заявив Ляшко.

 

Він додав, що дозвіл також стосується і купання у річках, оскільки незважаючи на те, що в прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними даними науковців, в річках з проточною водою інфікуватись досить складно. "Це може бути тільки при близькому контакті", - зауважив головний санітарний лікар країни.

 

Джерела - МОЗ, ТСН.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: