То можна чи ні? Кабмін знову заборонив працювати будівельним магазинам

РЕЗОНАНС
10.04.20 - 11:39

Як відомо, 8 квітня Кабінет міністрів послабив обмеження і дозволив працювати під час карантину будівельним магазинам, хімчисткам та кур'єрським службам.

Відповідно до телеграм-каналу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, на засіданні у середу уряд розширив перелік об'єктів, яким можна працювати під час карантину. Зокрема, про це повідомляв BBC. Україна.

Згідно з документом на сайті КМУ, дозвіл працювати отримали об'єкти, які здійснюють поштову та кур'єрську діяльність, а також будівельні роботи.

Працювати дозволили закладам торгівлі будівельними матеріалами та хімчисткам.

 

Але вже наступного дня, в четвер, Кабінет міністрів вирішив знову заборонити працювати у період карантину закладам торгівлі будівельними матеріалами.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши відповідну інфографіку.

«У процесі доопрацювання прийнятих вчора змін до постанови були внесені правки. Наводимо зміни з їх урахуванням», - написав Шмигаль.

 

У новій інфографіці залишився дозвіл на поштову та кур'єрську діяльність, будівельні роботи, збирання та заготівлю відходів, а також роботу хімчисток.

А от на роботу закладів торгівлі будівельними матеріалами (останній пункт) дозвіл зник.

 

Незлагодженість заяв Кабміну та, зокрема, прем'єр-міністра Шмигаля викликала хвилю обурення й кепкування українців. 

 

"Але на сайті КМУ досі немає ніякого документа з правками!" - коментують пост Шмигаля громадяни. 

"Питання. Як проводити людям будівельні роботи (які ви дозволили), без можливості придбати будівельні матеріали та інструменти???" - запитують дописувачі.

 

«Казнить нельзя помиловать. Ваші дії не відповідають займаній вами посаді! Такі оновлення свідчать лише про те, що ви не дійшли згоди у чомусь з власниками гіпермаркетів будівельних матеріалів. Розповсюджувати через сторінки у соцмережах та телеграм-каналах таку важливу для певної категорії людей інформацію, а через 12 годин її скасовувати - це не тільки не професійно, а й не людяно, оскільки для багатьох дрібних підприємців - це хліб. Люди - не іграшка, такі ваші дії призведуть до хаосу, з яким ви навряд чи впораєтесь. Люди не дурні, пам’ятайте про це", - пишуть обурені українці.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: