Ми пам'ятаємо. У Кривому Розі віддали данину пам'яті жертв Голодомору

ПАМ'ЯТЬ
23.11.19 - 15:51

У Кривому Розі відбулися меморіальні заходи до Дня пам'яті жертв Голодомору. 

Сьогодні криворіжці вшанували померлих від Голодомору 1932-1933 років, а також масового голоду 1921-1923 та 1946-1947 років.

 

Представники міської та районної влади, депутати місцевих рад, громадськість вшанували хвилиною мовчання жертв голодоморів та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку в Центрально-Міському районі.

 

«Сьогодні ми згадуємо найтрагічніші сторінки нашої історії. Такої страшної трагедії, яку пережив український народ, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства. Пам'ять про ті драматичні часи закликає кожного з нас зробити висновки відповідно до свого розуміння моралі, добра і передусім - відповідальності. Ми маємо докласти зусиль, щоб у майбутньому це ніколи не повторилося», - зазначив секретар міської ради Сергій Маляренко.

 

У цей день о 16.00 криворіжці приєднаються до загальнонаціональної хвилини мовчання та Всеукраїнської акції «Запали свічку», засвітивши свічки на підвіконня своїх помешкань.

У православних храмах міста проведели панахиди, поминальні служби за загиблими від голоду.

Напередодні Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів, 22 листопада в районах міста пройшли жалобні заходи, мітинги та покладення квітів.

Протягом листопада в закладах освіти та культури провели тематичні заходи про події, пов’язані з Голодомором.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: