"Ми в ефірі плюс". Діти вразливих категорій із різних регіонів України стали телеведучими

КОРИСНО
19.02.21 - 15:45

«МИ В ЕФІРІ плюс» – унікальний проєкт, який об’єднав дітей соціально вразливих категорій із різних регіонів України. 16 лютого 2021 року в інформаційній агенції «Укрінформ» презентували його результати.

«МИ В ЕФІРІ плюс» – це унікальний проєкт, який органічно поєднав сферу культури із соціальною та освітньою сферами.

 

«Завдяки спільній співпраці партнерських організацій, 106 маленьких українців (дітей-переселенців зі Сходу України та АР Крим, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і напівсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, із малозабезпечених і багатодітних сімей віком від 6 до 17 років) із 15 населених пунктів України стали телеведучими. Записали 7 нових випусків циклу дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм із перекладом українською жестовою мовою, які поширюватимуть засобами медійного простору», – розповіла керівник проєкту, голова ГО «Веселка ТВ» Діна Ібрагімова. 

 

«Мені пощастило, що я потрапила до цього проєкту. Я отримала задоволення, нові можливості та великий досвід. Я зрозуміла, що в кожного з нас є своя мрія, і до неї треба прагнути, незважаючи на будь-які перепони, адже ми з вами можемо все», – поділилася своїми враженнями Дарина Бойчук, учениця Полтавської школи-інтернату, яка здійснила переклад жестовою мовою всіх телепрограм та стала першою в Україні дитиною-сурдоперекладачем аудіовізуального контенту для дітей. 

 

"МИ В ЕФІРІ плюс» – це усміхнені та щасливі діти. Телепрограми абсолютно справедливо можуть бути вмонтовані в освітній процес Нової української школи як додатковий навчальний компонент. Через ці телепередачі легко достукатися до дітей, адже в них головні учасники – це теж діти», – зазначила начальниця проєктного відділу Українського культурного фонду Тетяна Лишневець.

 

Географія реалізації проєкту вийшла доволі широкою та різноманітною: діти з Києва, Вінниці, Полтави, Ужгорода, Броварів, Бучі, Ірпеня Київської області, Гришківців Бердичівського району Житомирської області, Умані Черкаської області, Сєвєродонецька, Рубіжного, Старобільська, Станиці Луганської, Вільхового та Плотини Станично-Луганського району Луганської області. 

 

До реалізації активно долучилися Національна спілка журналістів України, Національна Асамблея людей з інвалідністю України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні, Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Міжнародний дитячий медіафестиваль «ДИТЯТКО», ГО «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст», ГО «Дитячі обійми», ЛОМГО «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – СХІД». 

 

Усі телепрограми з’являться у вільному доступі в мережі Інтернет на офіційному YouTube-каналі VESELKA TV уже протягом цього тижня.

До того ж найближчим часом цикл телепрограм транслюватиметься в ефірі національних і регіональних телеканалів, а також їх буде розміщено на діджитал-платформах (зокрема на вебплатформі «1+1 video»).

 

Проєкт триватиме до 5 березня 2021 року. Він реалізується громадською організацією «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ», спільно з громадською організацією «КримSOS» та благодійною організацією «Благодійний фонд «З теплом у серці» за підтримки Українського культурного фонду в рамках Програми «Культура плюс».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: