«Ми захоплюємося роботою людей, які самовіданно працюють на виборах в Україні», – спостерігачі від ОБСЄ у Кривому Розі

ПОДІЯ
25.07.19 - 17:10

Як ми вже писали, 19 червня до нашого міста завітали офіційні спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі – Акінола Акінсанья з Великої Британії та Кріста Мюллер з Німеччини.

Вони поділилися своїми враженнями від виборів, Кривого Рогу та місцевих мешканців.

 

«У нас були довгі ночі, ми їздили з нашими довгостроковими спостерігачами по різних ДВК та ОВК. В основному – по 31-му та 37-му округах. Ми бачили, що люди проводили безсонні ночі та дні, працюючи на виборчих дільницях – спочатку при голосуванні, потім при підрахунку голосів та підбитті підсумків. Ми можемо тільки захоплюватися роботою людей в Україні, які дуже самовіддано працюють на виборах. Особлива подяка – усім жінкам, які працювали на всіх рівнях, оскільки у виборчих комісіях їх більшість, хоч вони не завжди працюють на керуючих посадах», – розповіла спостерігачка від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі Кріста Мюллер з Німеччини.

 

Спостерігачі від ОБСЄ кажуть, що були задіяні у всіх виборчих процесах. Вони здивовані кількістю дерев у Кривому Розі, але розуміють, що це місто з розвинутою важкою промисловістю, тому без зелених насаджень тут не обійтися.

 

Також Кріста та Акінола захоплені гостинністю та привітністю криворіжців, які з ними спілкувалися та співпрацювали.

 

«Ми є маленькою командою зі 100 з ґаком спостерігачів у всій країні. Тому наша думка є лише частиною підсумків, які підводять у головному офісі ОБСЄ. Для нас – велика честь та задоволення працювати у Кривому Розі з усіма людьми. У моєму списку на життя з’явилися такі плани – поїздити на тролейбусі, швидкісному трамваї, але часу було небагато, бо скоро їдемо, але сподіваємося подивитися ваші ландшафти. Ми зазирали до музею ПівдГЗК, дуже сподобалося. Захоплює, що люди стривожені темою екології», – зазначив Акінола Акінсанья.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: