На 7 років сяде за грати генерал Назаров, винний у загибелі криворізьких десантників в ІЛ-76

РЕЗОНАНС
11.12.20 - 13:50

Апеляційний суд Дніпра залишив без змін вирок генерал-майору Віктору Назарову та визнав його винним у службовій недбалості, що призвела до збиття українського військового літака Іл-76.

Як ми писали, у Дніпровському апеляційному суді тривав перегляд справи Віктора Назарова - генерал-майора ЗСУ, звинуваченого у службовому недбальстві, через яке загинули 49 українських бійців на борту Іл-76, збитого бойовиками над Луганськом.

 

Нагадаємо, у 2014 році проросійські бойовики, керовані офіцерами РФ, збили у небі над Луганським аеропортом військовий український літак Іл-76. Серед загиблих бійців 25-ї десантної бригади були й шестеро криворіжців. Штаб АТО тоді очолював генерал Віктор Назаров. Саме він віддав наказ відправити в аеропорт літак, знаючи про смертельну небезпеку та засідку бойовиків, озброєних ПЗРК. У 2017 році, за два роки після початку розгляду справи, Павлоградський міськрайонний суд визнав Назарова винним у недбалому ставленні до служби, що призвело до тяжких наслідків. Йому присудили 7 років ув’язнення, але генерал подав апеляцію. Свою вину він так і не визнав і не вибачився перед родинами загиблих військових.

 

І ось Дніпровський апеляційний суд постановив залишити вирок Павлоградського суду без змін. Отже, генерал Назаров сяде за грати на 7 років. 

 

Про це повідомила Іляна Гайдук, сестра загиблого на облавку криворізького десантника Іллі Гайдука. За ці роки Іляні та рідним інших загиблих воїнів довелося задіяти всі душевні, матеріальні та нервові ресурси, щоб перенести цю тяжку 5-річну судову тяганину, пропустити крізь серце кричущу несправедливість, наочно спостерігати недосконалість нашої судової системи.

 

"Хлопці, рідні, за вас боролась країна і захищала вашу честь! - написала Іляна. - Дуже багато людей пожертвували своїм здоров'ям та навіть залишилися без роботи, захищаючи та висвітлюючи правду про Іл-76. Кожен, хто не залишився осторонь загибелі військових в Іл-76 у небі над Луганськом, зробив свій внесок у зміцнення правової, вільної та сильної держави України, яка стоїть на захисті своїх громадян. Наш адвокат, прокурори, судді, журналісти, небайдужі, що приходили на суди, репостили та коментували дописи, і звичайно ж, батьки та рідні, які продовжують нести цей страшний тягар, спільними зусиллями змогли довести, що подвиг воїнів не буде забутий, а винні у службовій недбалості будуть покарані. Я не бажаю помсти, я прагну, щоб була зламана система, щоб керівники української армії високо цінували життя наших захисників".

 

На борту збитого літака серед 40 бійців 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади загинули і шестеро наших земляків - криворіжці Валерій Алтунін, Павло Коснар, Антон Самохін, Євген Резніков, Ілько Гайдук і Станіслав Дубяга. Світла пам'ять синам Криворіжжя...

 

Детальніше про перебіг цієї гучної, резонансної судової справи ми розповідали тут.  

 

Зображення може містити: надворі

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: