На Дніпропетровщині банда влаштовувала рейдерські напади та викрадала фермерів

КРИМІНАЛ
19.02.21 - 16:41

Правоохоронці встановили всіх учасників злочинної організації, яка влаштовувала розбійні напади, погрози вбивством і викрадення фермерів, - повідомляє поліція області.

Організував злочинну діяльність банди 48-річний киянин. У помічники він взяв мешканців столиці, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

 

«Займалися» зловмисники виключно фермерами. Аби заволодіти їхнім майном, постраждалим погрожували фізичною розправою, убивством. Скоювали озброєні напади на працівників фермерських господарств. Якщо такі «методи» не діяли на аграріїв, то вдавалися до викрадень.

 

Торік восени учасники угруповання викрали фермера, силою змусили його працівників залишити місце роботи та утримували потерпілого до того часу, поки не зібрали урожай. Потім на підставі підроблених документів переоформили його господарство на свою підставну особу.

 

18-го лютого поліцейські затримали організатора та 3-х учасників банди. Крім того, провели обшуки у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровській і Херсонській областях. Вилучили зброю, автомобілі зловмисників, «чорнові» записи, радіостанції, господарську документацію, печатки різних товариств та інші речі, які використовували у злочинах.

 

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури, чотирьом затриманим повідомили про підозру.

 

Організатору банди та його підлеглим може загрожувати тюремне ув’язнення на строк до 15-ти років.

 

До суду вже скерували клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладання арешту на вилучене майно.

 

Злочини ділків розкрили оперативники управлінь стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, карного розшуку та слідчі слідчого управління обласного главку поліції.

 

Фото поліції області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: