На Дніпропетровщині банда викрадала людей, скоювала розбійні напади та насильство

КРИМІНАЛ
30.12.20 - 10:00

СБУ затримала лідерів злочинного угруповання, причетного до викрадення людей на Дніпропетровщині.

За попередньою версією слідства, до складу угруповання входило до 15 осіб із кримінальним минулим. Зловмисники тримали у страху місцевих жителів, чинили розбійні напади, насильство і знищення майна.

 

Лідери угруповання, раніше неодноразово засуджені за вчинення особливо тяжких злочинів, організували розгалужену мережу збуту наркотиків і психотропів в області. Фігуранти реалізовували оптові партії «товару» через особисті зв’язки, а також залучали наркодилерів для перепродажу. 

Діяло угруповання майже рік. Щомісячний обіг заборонених речовин становив майже 6 мільйонів гривень.

 

Для супроводу наркобізнесу та боротьби з «конкурентами» у складі злочинної організації було й так зване «силове крило». Зловмисники вчиняли до потерпілих психологічний тиск і погрожували їм фізичною розправою. За попередніми даними, кримінальники також причетні до викрадення людей.

 

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів співробітники СБУ виявили зброю, гранати, наркотичні засоби і гроші.

 

Правоохоронці затримали шістьох організаторів і активних учасників угруповання. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших фігурантів. Перевіряється інформація щодо причетності до діяльності злочинної організації представників правоохоронних органів. 

 

Спецоперація проводилась спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури, - повідомляє СБУ.

 

Фото СБУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: