На Дніпропетровщині створять ветеранські клуби для АТОвців та їхніх сімей

СОЦІУМ
01.03.19 - 10:08

На Дніпропетровщині створять ветеранські клуби. Вони стануть осередками допомоги бійцям АТО та їхнім родинам.

За програмою всесвітньо відомого американського психолога Френка П’юселіка, вони вчитимуться повертатися до мирного життя після війни. Пілотний проект запрацює вже незабаром на базі п’яти територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Як показує практика, найефективніший метод психологічної підтримки тих, хто повернувся з війни, — це допомога за принципом «ветеран-ветерану». Наразі основний акцент на навчанні хлопців, які стануть у центрі цих клубів. Відберуть наймотивованіших, які здатні повести за собою й матимуть велике бажання допомагати своїм побратимам», — начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА розказала Наталія Шуліка.

 

 

Учасники клубів — це люди, які потребують подолання повоєнного стресу. Крім демобілізованих АТОвців, це можуть бути їхні рідні і близькі. Щотижня вони зустрічатимуться з працівниками, які пройшли тренінговий курс Френка П’юселіка. В одному тандемі працюватимуть людина з військовим досвідом та професійний психолог.

 

Пілотний проект запрацює вже найближчим часом на базі п’яти колишніх військкоматів — територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Спершу клуби створять у Дніпрі, згодом планують поширити цей досвід на всю область.

«Ветеранські клуби — це новий формат роботи з тими, хто має військовий досвід. У них працюватимуть так звані групи взаємодопомоги. У кожній — до 15 людей. Це наш обов’язок — віддати належне нашим воїнам, які боронять Україну, і надати їм допомогу нової якості», — акцентував заступник військового комісару обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Полуциган.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: