На Дніпропетровщині судитимуть 21 учасника банди: смотрящих, кримінальних авторитетів

ВАЖЛИВО
14.04.22 - 13:09

На Дніпропетровщині 21 учасник організованого злочинного угруповання постане перед судом. Серед обвинувачених - так звані «смотрящі», кримінальні «авторитети» та інші учасники угруповання.

Упродовж 8-ми місяців оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі збирали докази причетності кримінальних «авторитетів» до організації та діяльності угруповання, учасники якого скоювали злочини на території кількох областей.

Торік у квітні поліцейські провели спецоперації та знешкодили діяльність злочинного угруповання. До його складу входили так звані «смотрящі» за містами, районами, виправними установами, «кримінальні авторитети» та виконавці.

 

«Смотрящі» через довірених осіб «тероризували» підприємців та фермерів регіону, змушуючи їх сплачувати «данину», організовували виконання злочинів на замовлення, налагодили канали постачання заборонених речей до в’язниць.

 

Крім того, лідер угруповання організовував злочинні зібрання - «сходки», в яких брали участь його довірені особи, та за винагороду виступав у ролі «третейського судді». Встановлені факти звернення осіб до учасників злочинної групи за «допомогою» - від вибивання неіснуючих боргів до банального захисту від інших учасників злочинних груп, зокрема й у місцях позбавлення волі. Безпосередньо організатор визначав, хто із його довірених осіб буде забезпечувати «допомогу» і скільки це буде коштувати.

На даний час розслідування завершено. Злочинцям може загрожувати до 15-ти років позбавлення волі.

 

На зображенні може бути: 1 особа

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: