На Дніпропетровщині запустять пілотний проєкт "Єдиний екстрений номер 112" для надання допомоги

КОРИСНО
10.01.20 - 9:11

В Україні незабаром може з'явитися єдиний екстрений номер 112. Про це на своїй сторінці повідомила радниця Міністра цифрової трансформації Яніка Мерило.

На тепер тривають роботи над запуском пілотних проєктів у столиці, в Київській та Дніпропетровській областях.

 

Єдиний номер 112 можна буде використовувати для виклику поліції, швидкої допомоги, пожежних, рятувальників, а також згодом і Укравтодору, газової та інших міських служб.

 

За словами радниці, спільне реагування і взаємодія екстрених служб дозволять швидше і ефективніше надавати допомогу людям.

 

Наприклад, в Естонії людина набирає номер 112 і сповіщає про те, що відбувається. Оператор 112 вносить інформацію в систему і, відповідно до суті проблеми, надсилає екіпаж поліції, швидкої допомоги, пожежну службу або відразу кілька служб.

 

Бригади повинні виїхати протягом хвилини з моменту зняття слухавки.

 

Після того, як такий виклик надходить на екстрений номер, програма збирає карту події, при цьому враховуючи, де знаходиться людина, яка потребує допомоги, яка служба може вирішити таку проблему і де знаходиться найближча бригада.

 

Враховують і категорію виклику - від некритичного (alpha або beta) до такого, де життя людини знаходиться в небезпеці (delta - D).

 

У разі, якщо під час дзвінка категорії D, що вимагає прибуття швидкої допомоги, і поблизу знаходиться бригада, яка направляється на некритичний виклик, її можуть перенаправити на терміновий екстрений виклик.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: