На дорогах Дніпропетровщини виявили вже понад сотню перевантажених фур

БЛАГОУСТРІЙ
03.04.19 - 14:01

За три тижні на трасах Дніпропетровщини виявили вже понад сотню перевантажених фур. Нові вагові комплекси є і на трасі Дніпро - Кривий Ріг.

За три тижні на нових габаритно-вагових майданчиках на в’їздах до Дніпра перевірили більше тисячі фур.

Кожна десята з них була перевантажена. Порушникам виписали штраф. За словами голови ДніпроОДА Валентина Резніченка, так дороги області зберігають від руйнації. 

Нові вагові комплекси є на трасах Дніпро - Решетилівка і Дніпро - Кривий Ріг. Там працюють представники «Укртрансбезпеки» і Національної патрульної поліції. 

«Маємо пересувну лабораторію, обладнану комп’ютером і електронними вагами. Фура заїжджає на ваги – пристрій передає дані за допомогою Wi-Fi. Водій отримує талон, в якому вказана вага транспортного засобу. Якщо нормативні показники перевищені – виписуємо штраф», – сказав старший інспектор головного управління «Укртрансбезпеки» у Дніпропетровській області Олександр Маценко.  

За три тижні роботи вагових майданчиків перевізникам та водіям довгомірів виписали штраф на суму понад 530 тис. грн.    

«Вперше проходжу таку перевірку у Дніпропетровській області. Перевантаження не маю. Їжджу часто, в тому числі й за кордон. Добре, звісно, що обладнали вагові майданчики. Це необхідність, аби вберегти дороги», – сказав водій Юрій. 

Ваговий комплекс незабаром почне роботу і на трасі Дніпро-Запоріжжя. Ще один такий майданчик будують на Донецькій трасі. 

 

Фото ДніпроОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: