На Херсонщині загострюється гуманітарна криза: окупанти блокують доставку ліків і продуктів 

ВАЖЛИВО
20.05.22 - 14:36

У Херсонській області російські окупанти заблокували гуманітарні коридори, не даючи можливості забезпечувати людей ліками та продуктами першої необхідності, - повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Організаційна некомпетенція та злочинні дії орків та їхніх прислужників у Херсонській області, заганяють Херсонщину у дедалі глибшу гуманітарну кризу», - зазначає Соболевський.

 

 

За його словами, у гуманітарних штабах Одеської і Миколаївської областей перебувають тонни вантажів для Херсонщини. Але отримати допомогу через окупантів неможливо. Самі ж загарбники роздають "гуманітарку" лише на камери. Українським волонтерам перешкоджають і погрожують. Тож деякі вже залишили область.

 

Масова відмова з боку місцевого самоврядування працювати на окупантів створила управлінський вакуум в окремих громадах. Загарбники та їхні прислужники не вміють і не хочуть вирішувати проблеми громад, їхні інтереси обмежуються "збором податків", перерозподілом майна та інших активів. 

 

"Єдине, що орки налагодили добре, це терор і фільтраційні заходи. Але це їм не надто допоможе, коли ЗСУ почне звільняти Херсонську область", - зазначив Соболевський.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: