На підприємстві Дніпропетровщини викрадали двигуни та авіазапчастини для військових гвинтокрилів

КРИМІНАЛ
03.11.20 - 12:44

Служба безпеки України спільно із Службою зовнішньої розвідки України, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури, блокувала систематичне розкрадання авіаційних комплектуючих зі стратегічного вітчизняного підприємства, - повідомляє пресслужба СБУ.

За попередньою версією слідства, організували протиправну схему власники російської авіаційної компанії. Посередники, у тому числі посадовці стратегічного підприємства, викрадали на їх замовлення двигуни та авіаційні запчастини для гвинтокрилів «Мі-2», «Мі-8», «Мі-17» та їх модифікацій.

 

Викрадену продукцію посередники вивозили за кордон поза митним контролем. Обладнання, за підробленими документами, ділки продавали оборонним компаніям з Близького Сходу та у країни колишнього СНД.

Оперативники спецслужби провели операцію, підготовлену з використанням оперативних можливостей Служби зовнішньої розвідки. Правоохоронці затримали фігурантів під час спроби продажу авіаційного двигуна вартістю 980 тисяч доларів США.

 

Технічна експертиза встановила, що двигун відноситься до товарів подвійного використання і може встановлюватися на військові гвинтокрили.

У ході проведення обшуків в офісах українських посередників і місцях проживання зловмисників виявили авіаційні запчастини для гвинтокрилів «Мі-2» та «Мі-8». Також вилучено чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

 

Правоохоронці затримали начальника відділу стратегічного підприємства. Посадовцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх учасників незаконної оборудки.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: