На підтримку медиків, питань освіти та ЖКГ місто спрямує додатково майже 60 млн грн

ВАЖЛИВО
01.09.21 - 11:02

Завдяки дбайливому і раціональному використанню бюджетних коштів, керівництву міста вдалося досягти економії, тож на серпневій сесії було виділено додатковий фінансовий ресурс - майже 60 млн грн на підтримку працівників лікарень, ремонти закладів освіти, придбання оргтехніки, меблів, розвиток спорту та ЖКГ.

В.о. міського голови Юрій Вілкул зазначив: «Місто працює, розвивається, виконує всі муніципальні програми. Як завжди, найбільше навантаження - на галузі освіти, медицини, житлово-комунальне господарство. І навіть в умовах пандемії, ми знаходимо кошти на ремонти шкіл, дитячих садків, медзакладів, модернізацію обладнання. Коштів, що виділяє Національна служба здоров’я України, не вистачає, тож із міського бюджету знову виділяємо 4 млн грн на заробітну платню медикам 1-ї та 2-ї дитячих лікарень, інфекційної лікарні, 5-ї поліклініки та дитячої стоматології. В цілому, з початку року на зарплату медичним працівникам з міського бюджету направлено вже більше 21 млн грн. Також місто виділило лікувальним закладам додатково 6 млн грн на підготовку до опалювального сезону». 

 

Нагадаємо, згідно з реформою галузі охорони здоров'я, з 1 квітня 2020 року всі лікарні повинні фінансуватися державою через НСЗУ. Однак перебої з фінансуванням виникають постійно. Це пов'язано і з вимогами, які Національна служба здоров’я України висуває до лікарень, і зі встановленими нормами необхідної кількості хворих. Наприклад, дитячі лікарні №1 та 2 не відповідають цим вимогам, бо у них немає необхідної заповнюваності ліжок. Крім того, в деяких випадках НСЗУ занижує розцінки на оплату послуг з лікування, коли не беруть до уваги комп'ютерну томографію і т.д.  

 

Щоб не залишити медиків без зарплати, місто спрямовує кошти, які могли б бути використані на ремонти доріг, шкіл, дитсадків і лікарень. 19 липня цього року мер Костянтин Павлов направив до Міністерства охорони здоров'я екстрену телеграму з вимогою терміново втрутитися в ситуацію для забезпечення безперебійного фінансування закладів охорони здоров'я. У результаті, 22 липня Національна служба здоров'я перерахувала відповідні кошти 9-ти лікарням Кривого Рогу.

 

Додатковий фінансовий ресурс - 2,6 млн грн - місто направляє на проведення ремонтів освітніх закладів: капремонт покрівлі Центру дитячо-юнацької творчості «Мрія»; придбання 2-х лічильників тепла для школи №62. Крім того, з 1 вересня у Кривому Розі в Тернівському районі відкривається другий у місті інклюзивно-ресурсний центр. Цей важливий проєкт для діток зі складними вадами розвитку розпочав Костянтин Павлов. Для початку роботи центру на серпневій сесії виділено 716,3 тис грн.

 

У межах співфінансування державної субвенції, з міського бюджету виділено 9,3 млн грн на придбання більше 1000 ноутбуків для педагогічних працівників та закупівлю меблів для перших класів у межах реалізації концепції «Нова українська школа». На придбання продуктів харчування для закладів дошкільної та загальної середньої освіти виділено 8,5 млн грн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: