На підтримку освіти, ЖКХ, програми з енергоефективності у Кривому Розі направлять додаткові кошти

ВАЖЛИВО
18.06.20 - 10:19

На червневому засіданні виконкому міськради підтримали рішення щодо виділення додаткового фінансового ресурсу на вирішення нагальних питань життєдіяльності міста. Кошти направлять на модернізацію зовнішнього освітлення, ремонт ліфтів, заходи з благоустрою, освітянські проєкти.

У зв'язку з карантином, як і по всій країні, скоротилися надходження від податків до міського бюджету. Разом з тим, у червні місто отримало економію коштів, що склалася за результатами процедур закупівель та фактично виконаних робіт. Гроші спрямовують на розвиток міста. Зокрема, більше 2-х мільйонів гривень – на програми ЖКХ з ремонту доріг, зовнішнього освітлення.

 

«На сьогодні можемо констатувати, що за 5 місяців міський бюджет недоотримав майже 280 мільйонів гривень, або 10 % доходів. Однак, незважаючи на ситуацію, яка склалася з виконанням міського бюджету в період карантину, ми вживаємо всі заходи задля стовідсоткового фінансування соціальних видатків. Не скорочений жодний із напрямків програми соціального захисту криворіжців, діють всі програми з підтримки медичної галузі. Особливу увагу приділяємо зміцненню матеріально-технічної бази лікувальних закладів», - підкреслив міський голова Юрій Вілкул.

 

Для вирішення питань боротьби із COVID-19, за рахунок скорочення видатків на утримання органів управління, збільшили резервний фонд міського бюджету на 42,5 мільйона гривень. Загальний обсяг додаткових видатків із міського бюджету у зв'язку із пандемією склав майже 115 мільйонів гривень. Вже профінансували 75,2 мільйона гривень для придбання апаратів штучної вентиляції легень, кисневих концентраторів, ампліфікаторів у реальному часі для ПЛР-тестування, швидких тестів, засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продуктових наборів для людей похилого віку.

 

«Ми продовжуємо наводити лад на контейнерних майданчиках. Вже встановили 150 нових сучасних систем зі збору сміття та відремонтували 80 майданчиків. Зараз виділяємо кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації для ще 50-ти контейнерних майданчиків. Також у межах реалізації програми з ремонту ліфтів спрямовуємо додатковий ресурс на капремонт 13-ти ліфтів та замовляємо документацію на капітальний ремонт 100 одиниць у наступному році. Працюємо на переспективу і вже зараз замовляємо виготовлення проєктної документації для двох проєктів у галузі освіти. Мова йде про будівництво системи водовідведення школи № 101 та реконструкцію будівлі під розміщення Навчального адміністративного центру розвитку креативної економіки», - зазначив міський голова.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: