На соціальну допомогу криворіжцям місто виділило 350 мільйонів гривень

СОЦІУМ
13.06.19 - 17:19

12 червня відбулося засідання виконкому Криворізької міськради, на якому прийняли рішення про виплати з міського бюджету одноразової матеріальної допомоги.

Цього місяця таку допомогу виділять 2-м фронтовикам Другої світової війни. З початку року її отримали 135 людей з цієї категорії.

 

Також – 634-м учасникам бойових дій на сході України, з початку року понад 3600 воїнів одержали зазначену виплату.

 

Кошти з держбюджету отримав 41 воїн-інтернаціоналіст, допомогу виплатили вже 2400 учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав.

 

Понад 350 млн грн передбачено Програмою соціального захисту населення окремих категорій криворіжців на соціальну підтримку криворіжців, серед яких Герої України, праці, повні кавалери ордена Слави, фронтовики Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, бійці АТО та члени їх сімей, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, ветерани-інваліди силових структур та інші категорії.

 

Коштом міського бюджету фінансують не лише виплату матеріальних допомог, а й надають додаткові пільги на оплату житлово-комунальних послуг, відшкодовують кошти за пільговий проїзд пенсіонерів та інших категорій населення.

 

Також з початку року одноразову матеріальну допомогу отримали 2,5 тисячі криворіжців. Зокрема, 409 людей – 1073,2 гривень у зв’язку зі значними витратами на лікування, 262 – 168 тисяч гривень у зв’язку зі складною життєвою ситуацією, 42 людини – 29,7 тисячі гривень у зв’язку із похованням рідних.

 

Станом на 1 червня з міського бюджету, на соціальну підтримку жителів видіілено 181,3 млн грн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: