На сьогоднішніму суді шахтарів КЗРК підтримають колеги-уранщики зі "СхідГЗК"

ПОДІЯ
25.02.21 - 12:43

Дмитро Бондарєв й Олександр Токар, лідери первинки Незалежної профспілки гірників України шахти «Інгульська» ДП «Схід ГЗК», їдуть до Кривого Рогу, щоб підтримати шахтарів КЗРК під час сьогоднішнього судилища, – повідомив Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України. 

"Шахтарі-уранщики мають досвід, пройшли через суд за позовом роботодавця та завдяки своїм згуртованим діям вийшли з ситуації переможцями", – йдеться в повідомленні. 

 

 

За словами Михайла Волинця, у грудні 2017 року адміністрація уранової копальні «Інгульська» (ДП «СхідГЗК») подала до суду на 94 шахтарів, які в листопаді проводили страйк із вимогами підвищення заробітної плати.

 

 

"З самого початку це ганебна, дискредитаційна справа для керівництва, бо гірники, які видобувають уранову руду, скористалися своїм законним правом на протест.

Підтримка була шалена — до суду прийшли родини, колеги шахтарів, був цілий полк залучених адвокатів, справа знаходилась на контролі міжнародних правозахисних організацій", – наголосив лідер профспілки.

 

 

Тоді суд ухвалив: залишити без розгляду позовну заяву ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" до 94 працівників.

 

 

З позитивним досвідом та гарним настроєм Дмитро Бондарєв й Олександр Токар вирушили до Кривого Рогу, аби підтримати колег-гірників.

 

 

Нагадаємо, попри обіцянку керівництва КЗРК не переслідувати страйкарів, у Кривому Розі все-таки розпочали суд над гірниками, які брали участь у 43-денному підземному протесті на чотирьох шахтах КЗРК. Сьогодні о 13.00 відбудеться чергове засідання.

 

 

Фото зі сторінки Михайла Волинця.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: