Наприкінці січня у Кривому Розі ймовірний пік захворюваності на грип та ГРВІ

ЗДОРОВ'Я
23.01.20 - 11:33

На Дніпропетровщині за останній тиждень захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 55%. Загалом до лікарів звернулися майже 14 тисяч людей. Переважна більшість із них – діти. У Кривому Розі вже перевищено епідпоріг, - інформує пресслужба Дніпропетровської ОДА.

«Поширення захворюваності на грип та ГРВІ пов’язуємо з завершенням канікул та початком у школах нового семестру. Адже серед 14 тисяч тих, хто занедужав, – 8,2 тисячі дітей. Найвищі показники – у Вільногірську, Нікополі, Кривому Розі та Петриківському районі. В окремих класах шкіл Дніпра, Кам’янського та Кривого Рогу через високий рівень захворюваності довелося тимчасово призупинити освітній процес», – розповіла експерт департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Ірина Андрєєва.

 

За останній тиждень до лікарень області госпіталізували 469 людей із симптомами грипу та ГРВІ. Із них 388 – діти.

 

Міське управління охорони здоров’я повідомляє, що у Кривому Розі перевищено епідпоріг щодо грипу та ГРВІ. Зараз маємо 64% хворих дітей. Але за підрахунками Криворізького центру лабораторних досліджень, цей рівень захворюваності є найнижчим за 7 років.

 

«Чекаємо на «старого знайомого» - грип Н1N1, який небезпечний своїми ускладненнями, насамперед, вірусними пневмоніями в разі несвоєчасного лікування. На жаль, у ці перші тижні року вже з’явилися перші випадки доволі важких вірусних пневмоній. Довелося проводити ургентну (термінову) госпіталізацію цих хворих. З’явилися хворі з типовими клінічними ознаками саме грипу. Лабораторні дослідження мають показати, який саме штам поширюється в Кривому Розі», - звітують спеціалісти.

 

Експерти радять за перших симптомів звертатися до сімейного лікаря, не займатися самолікуванням. Насамперед грип вражає нервову систему та серце, а ще загрожує розвитком тяжкої пневмонії. Тож чим швидше людина звернеться до лікаря, тим більше вона матиме шансів успішно одужати. Найкращий спосіб уберегтися від хвороби – вчасно вакцинуватися. Як правильно це зробити, підкаже сімейний лікар.

 

Як ми повідомляли, школу №93 у Покровському районі закрили на карантин через ГРВІ.

 

Фото міського управління охорони здоров'я

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: