Нарада у криворізькій "тисячці": проблеми, ремонти, фінансування, обладнання

ЗДОРОВ'Я
28.03.19 - 15:23

На оперативній нараді у міській клінічній лікарні №2 обговорили питання фінансування закладу та його потреби в оновленні обладнання, - повідомляє управління охорони здоров'я.

Нагадаємо, 2-у лікарню Дніпропетровська обласна рада повернула до комунальної власності міста.

У “тисячці” функціонують єдині в Кривому Розі спеціалізовані відділення - опікове, нейрохірургічне, політравми, цереброваскулярне.

Лише торік лікарні, яка перебувала в комунальній власності обласної ради, місто надало фінансову підтримку в розмірі понад 38 млн грн. - на зарплату медпрацівникам, виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонтних робіт і реконструкції.
 

Участь у нараді взяв народний депутат Андрій Гальченко. “Мета нашого візиту, насамперед, ознайомитися з проблемами, які існують у лікарні, тими програмами, які сьогодні не працюють, бо гроші з державного бюджету не виділяються, – пояснив нардеп, – ми почули побажання медичних працівників, проблеми через розрив між первинкою та вторинною медичною допомогою. Бачимо, що недофінансування відчутне і в зарплатах, і в лікарських препаратах”.

Наприкінці 2018 року місто двічі надавало допомогу “тисячці” на забезпечення витратними матеріалами хворих, які перебувають на гемодіалізі, ще мільйон гривень – на замовлення вакцини.

Нині лікарня повернулася до комунальної власності міста та вже отримала унікальне обладнання – стіл для витяжки хребта вартістю 300 тис.грн.

 

Учасники наради оглянули відділення гемодіалізу, опікове відділення, де було проведено капітальний ремонт та закуплене нове обладнання підприємством “Арселор”. Компанія “Метінвест”також обіцяє виділити кошти на ремонт.

За кошти Світового банку мали виконати ремонт першого поверху – відділення інтенсивної терапії. Але на сьогодні це фінансування припинено.

“Планується встановлення нового ангіографа, який дозволить на сучасному рівні виконувати операції на будь-яких органах, в тому числі на серці та головному мозку без розрізу, через прокол”, – обережно радіє завідуючий відділенням рентгенваскулярної хірургії Олександр Бровко.

 

Довідково. На сьогодні всі лікарні вторинної медичної допомоги передані в комунальну власність міста. Нині завдання міської влади – знайти можливість фінансування потреб медичних закладів, а це і зарплата, і обладнання, і ремонт, якого чимало лікарень не бачили роками. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: