Нарешті вирок. Убивці криворізького студента Олександра Лютова отримали покарання

ЕКСКЛЮЗИВНО
13.07.21 - 18:10

Сьогодні у Дзержинському суді Кривого Рогу оголосили вирок у резонансній справі викраденого, катованого і вбитого 20-річного студента Олександра Лютова. На суді були присутні наші журналісти.

Організатор злочину, раніше тричі судимий криворіжець, отримав покарання у вигляді довічного позбавлення волі, його поплічники - по 14 років ув'язнення, з конфіскацією майна для всіх трьох. З урахуванням 3,5 року їх перебування у СІЗО, їм залишилось відсидіти по 10,5 року.

 

Нагадаємо, викрадення та жорстоке вбивство 20-річного студента КНУ Олександра Лютова понад три роки тому викликало широкий суспільний резонанс. У січні 2018 року троє молодих людей спочатку викрали, а потім закатували студента, вимагаючи у його батьків викуп у 100 тисяч гривень.

 

Як ми писали, хлопець зник увечері прямо з маршрутки, якою їхав до свого друга на Зарічний. За повідомленням правоохоронців, із 8 січня на мобільний телефон матері Олександра почали надходити повідомлення з вимогами про викуп. Спочатку зловмисники вимагали 60 тисяч гривень. Коли ж отримали їх, захотіли ще 39 тисяч. Загалом лиходії отримали від згорьованої матері 95 тисяч гривень.

 

Поліції вдалося встановити, що гроші зловмисники знімали у банкоматах у різних районах міста, пересуваючись на автомобілі «ВАЗ». 9 лютого всі троє підозрюваних були затримані й доставлені до відділення поліції. За інформацією правоохоронців, організатор злочину, який на той час працював водієм маршрутки, запримітив у салоні добре одягнутого хлопця і задумав його викрасти задля викупу. На кінцевій зупинці він оглушив юнака і витяг із маршрутки. Разом із двома друзями-поплічниками вони зв'язали Олександра і відвезли у покинутий будинок, який належав одному зі співучасників злочину. Там хлопця утримували і напихали заспокійливими таблетками. На голові у нього був мішок, руки та ноги зв'язані. За матеріалами слідства, 23 січня парубка задушили.

 

Суд над убивцями тривав 3,5 року. Справу розглядала суддівська колегія у складі головуючого Вадима Сільченка, Сергія Ступака та Наталії Вікторович. Засідання були закритими для преси. Відомо, що раніше під час засідань підсудні вимагали для себе перекладача з української мови на російську. 

 

Ця кримінальної справа нараховувала 17 томів. Упродовж 4 годин судді зачитували 77 сторінок обвинувального вироку.

 

Жертва убивць - студент Олександр Лютов.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: