Наруга над болючим. Конґрес українців Канади вимагає засудити криворізьких вандалів

КОМЕНТАР
19.03.21 - 9:15

Конґрес українців Канади рішуче засудив напад на пам’ятник жертвам Голодомору й політичних репресій у Кривому Розі та вимагає притягнути винних до відповідальності. Про це йдеться у повідомленні на сайті конгресу.

«Це не просто акт вандалів, а неприпустимий напад на священну пам’ять мільйонів жертв Голодомору та комуністичних репресій та на національну пам’ять українського народу. Конґрес закликає поліцію Кривого Рогу та Міністерство внутрішніх справ негайно розслідити цей ганебний вчинок та притягнути винних до відповідальності перед законом», – ідеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, у березні нелюди спаплюжили пам'ятник жертвам Голодомору та політичних репресій, що на вул. Лермонтова в Центрально-Міському районі. На поверхні монумента з'явилися термічні пошкодження, ніби після вибуху, та безглузді нашкрябані написи.

 

Наруга над подібними пам'ятками - це вже проблема, яка лежить у морально-етичній площині, оскільки це не просто комунальне майно. Це увічнення пам'яті про страшну трагедію винищення та "упокорення" українців окупаційним більшовицьким режимом. Це наша шана і гіркий, болючий спогад про мільйони наших співвітчизників, дідів і прадідів, замордованих штучним голодом у 30-ї роки минулого століття.

 

Правоохоронці повідомили, що проводять перевірку за фактом пошкодження меморіалу.

 

Як ми писали, у січні 2020 року у Кривому Розі вандал розмалював фарбою пам’ятник жертвам Голокосту поблизу синагоги. Особу хулігана правоохоронці швидко встановили й притягли до відповідальності. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: