Наш цирк відремонтують? Криворізька будівля - у переліку об'єктів для реставрації

КОМЕНТАР
23.02.21 - 10:18

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав кілька пам’яток, які планують відреставрувати 2021 року. Серед об’єктів, які підлягають ремонту, він назвав будівлю цирку в Кривому Розі.

Міністр пообіцяв, що протягом трьох років відреставрують або добудують близько 150 різних пам’яток в усіх регіонах України. З цього переліку виокремили ті, які перебувають у «надзичайно поганому стані».

 

«Поїздивши по Україні, можу вам сказати: цих об’єктів не 150. На жаль, їх набагато більше. Якщо зараз держава не почне поштовх у цьому напрямку, ми, в принципі, можемо втратити не тільки нашу спадщину, але й культурні об’єкти, які здатні привертати увагу, бути об’єктами для приватних інвестицій, для туристичних маршрутів. Ми вже почали торік і цього року їх ремонтувати, реставрувати. Наприклад, у Києві Художній музей, в Одеській області – Олеській замок, Хортиця і фортеця, розташована в Хотині», – розповів він.

 

У нашій області серед будівель, які планують реставрувати, Ткаченко назвав цирк у Кривому Розі та Дніпропетровський коледж культури і мистецтва.

 

«Головним акцентом» цього напрямку у планах уряду є об'єкти: Національна філармонія в Києві, Чернівецький університет, Палацовий комплекс у Качанівці, Чернігівська область, «Золота підкова» замків у Львівській області, реставрація в Підгорецькому замку, Миколаївська астрономічна обсерваторія; Національний літературний меморіальний музей Скоровороди, Харківська область; Одеська обласна філармонія; Замок Радзивілів, Волинська область; Чортківський замок, Тернопільська область.

 

Джерело - Радіо Свобода.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: