Наступ ГРВІ: у Кривому Розі вже закрили 7 шкіл Покровського району, завтра - ще 5

ЗДОРОВ'Я
27.01.20 - 13:36

Станом на сьогодні, навчальний процес призупинили у 7-ми навчальних закладах Покровського району. Завтра планують закрити на карантин ще 5 закладів у місті. Про це розповіла нашим журналістам головний спеціаліст міського департаменту освіти і науки Вікторія Полякова.

Як ми вже писали, у Кривому Розі перевищено епідеміологічний поріг щодо захворюваності на ГРВІ. 

 

«З початком 2-го семестру рівень захворюваності дітей збільшується. Відзавтра додають ще 5 закладів – 48-ма школа, Тернівська гімназія, 87-ма школа Довгинцівського району, школа № 8 і НВК № 13 в Центрально-Міському районі. Поступово, якщо бачимо, що відсоток хворих дітей перевищує епідпоріг, приймаємо рішення про припинення освітнього процесу, – зауважила Вікторія Полякова. – Окремо слід зазначити, що 149 класів у 49-ти закладах станом на сьогодні припинили навчання. Відсоток учнів, які перебувають на вимушених канікулах, становить 9 %. Будемо надалі моніторити і слідкувати за тим, щоб не давати розповсюджуватися вірусній інфекції».

 

Вона також наголосила, що в разі підвищення температури у дитини, кашлю, загальної слабкості, батьки одразу повинні звертатися до лікаря, а не відправляти сина чи доньку до школи.

 

Рішення про припинення освітнього процесу в окремих класах приймає керівник закладу, у разі перевищення 15-20 %. Якщо виникає потреба закрити заклад в цілому, таке рішення приймає відділ освіти райвиконкому. Про карантин по місту - рішення за департаментом освіти і науки.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: