Найбільша кількість строковиків та контрактників в Україні - з Дніпропетровщини

ВІЙСЬКОВІ
02.07.21 - 9:26

За підсумками призовної кампанії «Весна-2021», у Дніпропетровській області для проходження строкової військової служби призвані 1340 юнаків. Це найбільша кількість призовників серед областей України.

Наша область також тримає лідерство за кількістю охочих здобути військову освіту й підписаних контрактів з початку року. 

 

За словами офіцера відділу рекрутингу та комплектування Дніпропетровського обласного ТЦК та СП Андрія Шульги, для проходження строкової служби у лавах Збройних Сил України з Дніпропетровської області направлені 518 громадян, Національної гвардії України — 502, Держприкордонслужби — 275, Держспецтрансслужби — 45.

 

Крім цього, з початку року понад 900 мешканців області вирішили проходити військову службу за контрактом — це також найбільша кількість серед інших регіонів держави.

 

За кількістю охочих здобути військову освіту, Дніпропетровська область теж серед лідерів — до вступу у вищі військові навчальні заклади відібрано понад 400 кандидатів, до вступу у військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти (військові коледжі) — понад 60 кандидатур.

 

У період з квітня по червень 2021 року було призвано на строкову військову службу 14 246 осіб, зокрема до Збройних Сил України — 6 500 осіб.

 

 

Джерела - АрміяInform,  Дніпропетровський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: