Найближчим часом стелу відновлять. Заява ДніпроОДА щодо наруги над пам'ятником жертвам Голокосту

РЕЗОНАНС
20.01.20 - 12:31

У Кривому Розі стався кричущий акт вандалізму. Просто напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який відзначають 27 січня, спаплюжили меморіал, встановлений у пам'ять про 15 тисяч євреїв Криворіжжя, загиблих від рук нацистів.

Як ми писали, стелу біля синагоги в Центрально-Міському районі обмалювали червоною фарбою.

 

З цього приводу, Дніпропетровська облдержадміністрація оприлюднила офіційну заяву:
 

"Історія – одна з головних цінностей будь-якого народу. Той, хто не шанує минулого, навряд чи зможе побудувати щасливе майбутнє. Оберігати пам’ятки – обов’язок держави і кожного громадянина.
 

У Кривому Розі стався кричущий акт вандалізму. Такі дії є злочином і за українським законодавством, і згідно з нормами міжнародного права. Поліція вже порушила кримінальну справу. Сподіваємося, злочинців буде притягнуто до відповідальності.

Дніпропетровська облдержадміністрація робить усе можливе для належного збереження пам’яток історії та культури на території області. Наразі пам’ятник у Кривому Розі приводять до ладу. Вже найближчим часом його буде повністю відновлено.

Сподіваємося, жителі і гості Дніпропетровщини шануватимуть історію і культуру всіх народів, що мешкають на нашій землі. Адже Україна – наш спільний рідний дім".

 

 

Як ми повідомляли, посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон опублікував скриншот із камери спостереження. На ньому видно, як людина зафарбовує напис на пам'ятнику. Відеозапис було зроблено 18 січня.

 

У Кривому Розі осквернили памятник жертвам Голокосту, - посол Ізраїлю в Україні Ліон 02

 

У поліції Кривого Рогу кажуть, що відкрили кримінальне провадження за ст 194 ККУ (навмисне псування чи знищення майна), - повідомила речниця КВП Оксана Лєсонєн.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: