Не паліть суху траву й сміття! За минулу добу криворізькі рятувальники ліквідували більше 10 пожеж на відкритих територіях

ПОЖЕЖА
27.10.21 - 13:24

Рятувальники б’ють на сполох через численні пожежі в екосистемах. Минулої доби суха трава й сміття горіли майже у всіх районах Кривого Рогу та в кількох населених пунктах Криворізького району.

Зокрема, в Довгинцівському районі Кривого Рогу, по вул. В’ячеслава Чорновола, вигоріло 3 гектари сухої трави.

 

Найбільші пожежі через займання сухостою сталися у селах Латівка, Грушівка, Веселий Став, Нове життя та Інгулець, - повідомила речниця рятувальників Криворізького району Світлана Чередниченко.

 

Загальна проща знищеного вогнем - близько 20 гектарів. 

 

 

Рятувальники наголошують: неконтрольований вогонь шкодить довкіллю, знищує будівлі, пошкоджує системи газо- та електропостачання. А їдкий дим від спалювання трави й сміття становить загрозу здоров’ю. 

 

Якщо ви помітили займання в лісах, лісосмугах чи на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101»!

 

Ваші сусіди спалюють сміття? Відповідальність за спалювання твердих побутових відходів на присадибній ділянці підпадає під кваліфікацію трьох статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

У Кривому Розі в разі виявлення фактів спалювання сміття та листя телефонуйте до відповідальних служб. Детальніше про це - тут.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: