Несумлінні криворіжці заборгували за опалення мільярд гривень

КОМУНАЛКА
25.04.19 - 17:17

Місто восьмий рік поспіль втілює у життя Програму підтримки ОСББ. Однак, через збільшення кількості опустілих квартир, блоковані і Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. 5% криворізьких квартир – порожні. Борг криворіжців за опалення сьогодні складає понад мільярд гривень.

12 квартир-боржників – у дев’ятиповерхівці по вулиці Недєліна, 49. За останні два роки тут, за підтримки міста, поставили нові вікна у під’їздах, майже повністю замінили систему опалення і труби холодної води, покрівлю та міжпанельні шви.

 

«У нас є борги по деяких квартирах більш ніж 4 тисячі гривень. Це пристойна сума», – зазначає Олена Крошка, управляюча ОСББ.

 

Несвідомі мешканці, або їх відсутність також є причинами проблем інших будинків Інгульця. Управляюча ОСББ Тетяна Грецова каже – суми заборгованості двох-трьох квартир вистачило б на ремонт одного під’їзду, даху над ним або заміну електропроводки. Гостроту проблемі порожніх та безгоспних квартир додають ризики для життя більшості сусідів.

 

На підтримку ОСББ місто спрямувало вже більше 50-ти мільйонів гривень. Левова частка боргу серед мешканців – внесок безгоспних квартир, які заважають повноцінному розвитку об’єднань співвласників. Окрім асоціальних та несвідомих мешканців, у списку таких – трудові мігранти.

 

«Зміна місця роботи і проживання людини не звільняє її від сплати за послуги ЖКГ, тому проблема є, і завдання представників усіх підприємств-надавачів послуг – боротися не з тими, хто проживає на одному місці, надавати їм субсидію, або реструктуризувати борги, а знаходити і вживати заходів до тих, хто не живе», – наголошує заступник міського голови Олександр Катриченко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: