Незважаючи на стихію, що вирувала понад 14 годин у Кривому Розі, до ранку вдалося відновити нормальну життєдіяльність міста

ВАЖЛИВО
21.07.21 - 10:49

Учора з 16.00 Кривий Ріг заполонив циклон «Крістоф» з ураганним вітром, грозами та градом діаметром до 3,5 см. Стихія вирувала в різних районах міста до 6.00 сьогоднішнього ранку. 

За розпорядженням мера міста Костянтина Павлова, ще з вечора вівторка, 20 липня, у Кривому Розі працює оперативний штаб з ліквідації наслідків стихії. 

 

Вранці основна частина міського комунального транспорту вийшла на маршрути, всі магістралі міста розчищені, водопостачання відновлено по всьому місту. Тривають роботи енергетиків з відновлення енергопостачання на мікрорайонах Зарічний - 4, 5, 7 та інших житломасивах, що постраждали від стихії. Загалом працює 20 бригад.

 

В результаті стихії вночі, в період максимального погіршення погодних умов, були відключення підстанцій, в тому числі високовольтні 150 кВ. Енергопостачання припинили для 32 тисяч криворіжців. 

 

О п’ятій ранку сталося аварійне відключення подачі електроенергії на високовольтні лінії  Обленерго, в результаті чого були знеструмлені депо й підстанції міського електротранспорту.

 

Завдяки оперативно проведеній роботі вже через годину – до 6.00 була частково, а до 07.15 ранку – повністю відновлена робота швидкісного трамвая, звичайних трамваїв та тролейбусів. В період відключення був максимально задіяний транспорт інших перевізників. На даний момент на міські лінії вивели 100% планового рухомого складу.

 

Вже відновили енергопостачання на мікрорайоні Східний-1, Вечірньому бульварі, по вул. Глазового, Мудрьоній, частково на 4, 5, 7-му Зарічних. Представники енергопостачальних компаній продовжують вести відновлювальні роботи на Зарічному, житлових масивах в Довгинцівському  районі - «Дружба», «Ластівка» та ін. 

 

За інформацією Обленерго, енергопостачання в районах масових відключень планують відновити сьогодні до 12.00-14.00 і перейти в режим обслуговування точкових заявок.

 

"Робота міського оперативного штабу переведена в цілодобовий режим. Задіяні всі комунальні підприємства та служби міста. Роботи проводитимуть до повного відновлення всіх об'єктів міської інфраструктури. Згідно з прогнозами, найближчим часом погодні умови залишатимуться складними, тому прошу всіх криворіжців бути максимально уважними та обережними», - підкреслив мер міста Костянтин Павлов.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: