Ні - тарифному і фіскальному свавіллю! Криворізькі підприємці приєдналися до Всеукраїнської акції

ПОДІЯ
25.01.22 - 10:15

Криворізькі підприємці долучилися до Всеукраїнської акції на підтримку законопроєктів з питань сприяння розвитку малого підприємництва. Вони вимагають від влади не вводити в обов'язковий обіг реєстратори розрахункових операцій (РРО), тобто касові апарати.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року набувають чинності норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій — касових апаратів. Спершу РРО вимагатимуть лише у представників ІІ та ІІІ груп спрощеної системи оподаткування. Це фізичні особи малого та середнього бізнесу, з оборотом до 3 мільйонів гривень на місяць, з не більш як 20 найманими працівниками.

 

Чимало ФОПів скаржаться на такі нововведення. За словами представників малого бізнесу, штрафні санкції будуть непосильними, і закон не спрощує, а ускладнює ведення бізнесу.

 

 

Зараз біля будівлі Верховної Ради також мітингують ФОПи, які закликають владу не вводити касові апарати. Біля парламенту зібралося близько тисячі мітингувальників.  Вони виступають на підтримку законопроєкта 6376 про відтермінування тотальної фіскалізаціі та законопроєктів, розроблених Радою з питань сприяння розвитку малого підприємництва при президентові України.

 

Фото: Анна Стешенко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: