НКРЕКП підвищила тарифи на воду. На скільки зросте вартість у Кривому Розі?

КОМУНАЛКА
22.12.21 - 16:15

Сьогодні на черговому засіданні НКРЕКП у Києві Національний регулятор встановив нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення в Україні. В середньому, для водоканалів підвищення складе 25%.

Так, найдорожчими послуги стали у КП «Уманьводоканал» – 57,5 грн за 1 м3, КП «Бердянськводоканал» - 57 грн за 1 м3, КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» - 53, 66 грн за 1 м3.

 

Якщо говорити в абсолютних цифрах, то, наприклад, у Бердянську тариф збільшили на 10,67 грн, у Кам’янському - на 9,34 грн, у Бахмут-вода - на 8,2 грн, у Житомирі - на 8,09 грн тощо.

 

КП «Кривбасводоканал» також потрапило до списку. Але для криворіжців тариф збільшиться лише на 6,15 грн і складатиме 31,37 грн за 1 м3.

 

Порівняно незначний приріст тарифу по КП "Кривбасводоканал" зумовлений комплексом заходів, які підприємство за підтримки міської влади запроваджувало торік: модернізацією обладнання насосних станцій, встановлення локальних насосів тощо. В основному, на зростання тарифу вплинуло підвищення вартості електроенергії.

 

 

Перерахунок тарифів проводиться відповідно до законів України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою НКРЕКП від 10 березня 2016 року № 302 та Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженої постановою НКРЕКП від 24 березня 2016 року № 364.

Постанова вступить в силу наступного дня після її оприлюднення на офіційному сайті НКРЕКП.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: