Новим секретарем Криворізької міської ради депутати обрали Юрія Вілкула

ОФІЦІЙНО
25.08.21 - 10:38

У Криворізькій міській раді щойно відбулося таємне голосування за кандидатуру нового секретаря. Нагадаємо, сьогодні на початку сесії чинний секретар Олександр Котляр заявив про складання своїх повноважень і закликав депутатів підтримати його заяву.

Обранці мали внести кандидатури, які вважають гідними виконувати ці обов'язки. Дві фракції своїх кандидатур не подавали.

 

Депутатка від політичної партії "Блок Вілкула "Українська перспектива" Вікторія Третяк запропонувала на цю посаду чинного депутата міськради Юрія Вілкула.

 

Юрій Григорович узяв слово і заявив, що попри поганий стан здоров'я, все ж погодиться очолити міську раду, щоби місто після великого потрясіння - трагічної смерті Костянтина Павлова - могло далі стабільно жити й розвиватись.

 

«У мене, правда, проблеми зі здоров'ям, ви знаєте про моє рішення рік тому на другому турі виборів. Але зараз, щоб захистити місто, не дати його занурити в хаос, забезпечити роботу всього міського господарства, я готовий виконувати обов'язки мера до наступних виборів», - сказав Юрій Вілкул.

 

Після цього, обрали комісію для підготовки і проведення процедури таємного голосування у складі депутатів Андрія Юріса, Вікторії Третяк та Володимира Шапаренка. 

 

Затвердивши протокол, присутні в залі депутати по черзі опустили до скриньки бюлетені. Вікторія Третяк оголосила, що депутатка Світлана Сова свій бюлетень отримала, підпис поставила, однак у кімнату для таємного голосування не заходила.

 

У підсумку голосування, новим секретарем Криворізької міської ради 8-го скликання обрали Юрія Вілкула. За його кандидатуру проголосували 32 депутати - більшість голосів.

 

 

Нагадаємо, згідно з нормами законодавства, за відсутності міського голови, його обов'язки має тимчасово виконувати секретар міської ради. У зв'язку з загибеллю мера Костянтина Павлова, дату виборів нового міського голови Кривого Рогу має призначити Верховна Рада. Ймовірно, це буде весна чи осінь наступного року.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: