Обережно, буде боляче! У Кривому Розі помітили отруйного павука-осу

АКТУАЛЬНО
25.07.21 - 10:48

Аргіопа тигрова. Ще називається Брюнніха або ж павук-оса. Такого красеня зустріли містяни на Карачунах. 

 

Кажуть, цьогоріч цих павуків багато у парку та біля річки на Карачунах.

 

"Після укусу досить неприємні відчуття. Будьте уважні", – застеріг криворіжців автор знімків Сергій Савивський. 

 

Це один із найяскравіших павуків, яких можна зустріти в Україні, більшою мірою — на Закарпатті. Його чорно-жовте забарвлення помітне здалеку і викликає інтерес. Проте наближатися до цього створіння не варто.

 

Аргіопа вважається отруйним павуком, його згадують як одного із трьох отруйних павуків України поряд з тарантулом та каракуртом, але його отрута для людини не смертельна. Як стверджують очевидці та постраждалі, укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго (до трьох днів). На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути. 

 

Аргіопа тигрова обирає для побудови ловильної сітки сонячні відкриті місця, де є висока трав'яниста рослинність: луки, лісові галявини, зарості очерету. Павук сидить у заплетеному тонкими нитками центрі павутиння, переднім краєм тіла донизу. Передні та задні ноги попарно зближені з кожного боку, тому павук виглядає як хрест чи літера «Х». У випадку небезпеки стрибає на землю.

 

Це досить великий павук. Його тіло завдовжки - до двох сантиметрів (самки), а з ногами – до чотирьох. Не помітити його важко.

 

Цей красивий павук не агресивний, але зайвий раз його тривожити не варто, а особливо, коли він - на полюванні на павутині. Будьте уважні й обов’язково попередьте малих дітей, які можуть ним зацікавитись.

Фото Сергія Савивського.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: