Обережно, соцопитування! Кіберполіція попередила про нову шахрайську схему

АКТУАЛЬНО
04.08.21 - 12:37

З початку серпня до Департаменту кіберполіції почали надходити звернення громадян щодо привласнення їхніх грошей під виглядом винагороди за проходження опитувань, - повідомили у пресслужбі відомства. 

У різних соцмережах зловмисники поширюють відео, де від імені української телеведучої розповідається про виплати за участь у проходженні соціального опитування в галузі споживчого ринку. 

 

В описі до відео шахраї розміщують посилання на ресурс, де нібито можна пройти опитування та гарантовано отримати грошову винагороду. 

 

Разом із цим у коментарях зловмисники публікують фейкові відгуки про успішне зарахування грошей. 

 

Після проходження опитування громадянам пропонують ввести дані банківської картки для сплати «комісії» та зарахування грошей. Однак у разі виконання таких дій люди не лише переказують гроші аферистам, але й передають їм свої банківські дані, які шахраї використовують у власних інтересах. 

 

Кіберполіція закликає українців критично оцінювати інформацію з приводу надання різноманітних фінансових виплат або подарунків та радить не переходити за сумнівними посиланнями та у жодному разі не вводити і не повідомляти персональну інформацію чи платіжні дані.

 

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: