Обірвані дроти, повалені дерева, побиті машини: як у Кривому Розі ліквідують наслідки буревію

КОМЕНТАР
17.05.21 - 11:54

Учора у Кривому Розі близько 22-ї години розпочалась гроза, яка наробила шкоди у всіх районах міста – від Даманського до Інгульця. Про наслідки негоди нашим журналістам розповів заступник міського голови Олександр Катриченко.

«Перші повідомлення ми почали отримувати ще вчора, о 23-й годині. Це були випадки відключення електроенергії. Надійшло близько 20 повідомлень. Ми активізували усі необхідні служби - вони працювали у посиленому режимі і вже опрацювали більшу частину заявок. Однак непогода трималась до самого ранку - дощ і шквальні пориви вітру. Це призвело до відповідних результатів», - повідомив Олександр Катриченко.

 

За його словами, станом на 7-у годину ранку по місту зареєстрували 14 масових заявок про відключення світла у різних районах міста (від 30 до 50 абонентів). 

 

«Бригади Обленерго продовжують працювати, ми про всі заявки знаємо. Якщо у споживачів на цей момент є якісь сумніви, у них є можливість звертатись не тільки до контакт-центру Обленерго, а й до оперативних чергових у райвиконкомах або міськвиконкомі. Ми організували роботу таким чином, що уся інформація буде перевірятись і компонуватись. Ми обмінюємось інформацією з Обленерго, тому що розуміємо: окрім їх фахівців, на їхніх мережах ніхто працювати не може», - наголосив Олександр Катриченко.

 

Від ДСНС зранку надійшло два повідомлення про повалені дерева. Це не сухостій, а живі дерева на вулиці Сергія Колачевського та Прорізній. 

 

«Усі ці моменти вже відпрацьовані. Сьогодні о 8-й ранку на селекторній нараді ми повідомили цю інформацію. Зараз вже відомо про 15 повалених дерев та гілляк, окрім тих 2, які ми мали на 7-у ранку», - сказав Олександр Катриченко.

 

Основне завдання Сансервісу – відпрацьовувати усі випадки повалених дерев на загальних міських територіях. Що стосується управителів, вони мають вирішувати питання в межах договірних відносин на прибудинкових територіях. 

 

Крім того, через негоду стались перебої в роботі світлофорів – це 7 фактів відключень та втрати зв’язку. Буревій також спричинив близько 50 поривів мереж зовнішнього освітлювання. Зранку всі необхідні служби відпрацьовують ці заявки.

«Бригади локалізують наслідки негоди, щоб не було обірваних дротів і нещасних випадків через необережність людей. Звертаюсь до усіх мешканців міста: у жодному разі не торкайтесь будь-чого сумнівного: дротів ліній електропередач. На жаль, у 2019 році людина загинула, бо намагалась відрізати собі декілька метрів кабелю. Також просимо особливо уважно стежити за дітьми і попередити їх про можливу небезпеку», - підкреслив заступник міського голови.

 

На жаль, за прогнозом погоди найближчими днями подібні буревії можуть повторитись. У зв’язку з цим криворіжців просять прибрати автомобілі з-під дерев та з прибудинкових територій і користуватись стаціонарними стоянками з необхідними умовами.

 

«Є два випадки пошкодження автомобілів. На жаль, вони були припарковані у не призначених для цього місцях, поруч з будинками власників. Тому і на вулиці Сергія Колачевського, і на Прорізній дерева та гілля пошкодили машини», - повідомив Олександр Катриченко.

 

Міський голова дав доручення ще вчора, о 10-й вечора, мобілізувати усі необхідні бригади з черговим транспортом, аби почати відпрацьовувати наслідки негоди одразу, щойно погода надасть таку можливість. 

 

«Шкоди буревій завдав багато, але більшість питань ми сьогодні максимально відпрацюємо. У нас немає обмежень у ресурсах, техніці, спеціалістах чи матеріалах, тому питання лише у часі. У кожному районі працює по декілька бригад, які будуть послідовно виконувати необхідні роботи», - наголосив заступник мера.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: