Обличчям в асфальт та 15 ударів по голові. Криворізьких патрульних судитимуть за побиття містянина

КРИМІНАЛ
14.06.19 - 14:16

Торік у травні поліцейські безпідставно затримали та побили двох криворіжців, розбивши також їхні мобільні телефони, – повідомляють у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«Встановлено, що у травні 2018 року під час патрулювання у Кривому Розі поліцейські зробили зауваження двом громадянам з приводу неналежного паркування службового авто, через що виникла словесна перепалка. З метою помсти за поведінку чоловіків, патрульні безпідставно застосували до них фізичні заходи примусу та розбили мобільні телефони, щоб останні не мали змоги фіксувати дії поліцейських на камеру.

 

Далі, у відділенні поліції патрульні повалили закутого в кайданки чоловіка обличчям в асфальт та нанесли близько 15 ударів ногами по голові та тілу», – розповіли у прес-службі прокуратури.

 

Правоохоронці, намагаючись уникнути відповідальності за свої дії, склали щодо потерпілого протоколи за статтями 185 та 173 КУпАП – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського та дрібне хуліганство.

 

Нібито з доброзичливих намірів, поліцейські пообіцяли чоловікові відвезти його до лікарні, натомість доставили до психоневрологічного диспансеру для проведення огляду на стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

 

Прокуратура Дніпропетровської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 28 та частиною 2 статті 365 КК України – перевищення влади, вчинене групою осіб.

 

Наразі зловмисникам повідомили про підозру у скоєнні злочину. Двом із них обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави та відсторонили від займаних посад.

 

Досудове розслідування триває.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: