Обмеження на пересування для військовозобов'язаних: Залужний скасував рішення Генштабу

ВАЖЛИВО
06.07.22 - 16:05

Генеральний штаб відмінив порядок отримання військовозобов'язаними дозволів на переміщення між областями. Документ відправили на доопрацювання.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний:

 

«Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних сил України та військово-політичного керівництва держави. Тому начальником Генерального штабу Збройних сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання».

 

Повідомляється, новий документ буде розроблено на основі змін до законів та підзаконних нормативно-правових актів, що регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

 

Днем раніше Президент України Володимир Зеленський доручив скасувати ухвалений Генштабом ЗСУ порядок та закликав Генеральний штаб надалі не ухвалювати без нього подібних рішень.

 

Нагадаємо, 5 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що призовникам та військовозобовʼязаним обмежать виїзд з місця проживання без відповідного дозволу.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: