Обмін полоненими між Україною та Росією може початися 7 вересня

ВАЖЛИВО
06.09.19 - 10:18

Ймовірно, обмін військовополоненими між Україною та РФ може початися вже завтра, 7 вересня. Але перелік ще може змінюватися. – УНІАН.

Наразі до переліку полонених для обміну з Україною включили 24-х моряків, захоплених у Керченській протоці, й ще 11 засуджених, у тому числі режисера Олега Сенцова.

 

За інформацією російських ЗМІ, спочатку Москва й Київ домовилися про обмін за формулою «35 на 35», але до 7 вересня вона може змінитися, бо перемовини триватимуть аж до цієї дати.

 

Під питанням залишається видача Україні Станіслава Клиха і Миколи Карпюка. Раніше про те, що у Москви «особлива позиція» щодо їхньої видачі, говорив Володимир Путін на зустрічі з Медведчуком.

 

Як ми вчора писали, Володимира Цемаха, колишнього бойовика угруповання «ДНР», якого вважають причетним до збиття літака Malaysia Airlines на Донбасі, звільнили в залі суду під особисте зобов'язання.

 

За даними ЗМІ, попередній обмін, який мав відбутися 30 серпня, зірвався через юридичні деталі, зокрема через те, за якими саме механізмами обмінюватися утримуваними особами. 

 

Напередодні, 28 серпня, звільнили з-під варти проросійського пропагандиста Кирила Вишинського.

 

Керівник "РИА Новости Украина" просидів у СІЗО 15 місяців і, за рішенням апеляційного суду Києва, вийшов під особисте зобов’язання.

 

Учора стало відомо, що Президент РФ Путін заявив про те, що обмін полоненими між Україною та Росією буде "масштабним" і перемовини дійшли фінальної стадії.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: